כאב באגודל

כאב באגודל (תסמונת דה קרווין)

מה עומד מאחורי התסמונת עם השם הגדול תסמונת דה קרווין? ובכן בואו נראה:
אתם מרגישים קושי להתעסק עם הסלולארי? סובלים מכאב בעת ביצוע תנועות עם כף היד המצריכות מאמץ ולחץ מצד האגודל? קושי בפתיחת צנצנת? סיבוב מפתח? אם עניתם על רוב השאלות "כן" סימן שאתם כנראה סובלים מהתסמונת המדוברת או בשמה העממי יותר: דלקת באגודל. דלקת באגודל הינה תופעה די שכיחה המאופיינת בדלקת בגידים האחראיים על יישור האגודל.

מהם הגורמים לכאב מהסוג הזה?

האגודל לכאורה הוא רק עוד מפרק אצבע נוסף בכף היד אך לאגודל חשיבות רבה מאוד לפעילות האדם שאנו נוטים לקחת כמובן מאליו. ההסבר האבולוציוני לחשיבותו של האגודל מתחיל עוד ביערות. תנועת האגודל ומיקומו מאפשרים פעולות יד אנושיות מתוחכמות כמו : אחיזה, שזירה, כתיבה ועוד. ככל שהשימוש בכף היד נעשה מתוחכם יותר כך הפך האדם לחכם ומפותח יותר באיזון ההדדי שבין האגודל למוח.
הפעולה של האגודל נוצרת על ידי שרירי האגודל המתחילים באמה ובסופם הופכים לגידים המניעים את האצבעות, אותם גידים העוברים דרך התעלה הקרפלית. גידים אלו עלולים להתעבות כתוצאה ממאמץ יתר (פעילות החוזרת על עצמה למשך זמן) כמו שימוש בסלולארי או אפילו כתוצאה ממכה ישירה. כל תנועה מאומצת של האגודל בשילוב תנועה מידית יכולה להמשיך ולגרום לדלקת אשר תגרור בעקבותיה נפיחות, כאב וכמובן הגבלה בתנועה.
הסימפטומים לדלקת זו הם כאבים באזור האגודל ובצידי שורש כף היד, תנועה מוגבלת וכאב בביצוע "אגרוף".

מי נמצא על הכוונת של תסמונת דה קרווין?

אם אתם אנשי מחשבים, הייטקיסטים אשר יושבים שעות ממושכות מול מחשב ובנוסיף לזה גם יציבה לא נכונה והקלדה ועבודה עם העכבר במשך שעות ארוכות, רוב הסיכויים שהדלקת באגודל מתישהו תגיע גם אליכם. התופעה אינה פוסחת על שום מקצוע בשוק העבודה. מעצבי/ות שיער וקוסמטיקאיות המבצעים מדי יום את אותן הפעולות באמצעות כפות הידיים, פעולות החוזרות על עצמן הכוללות קירוב אגודל ושחרורו, כנ"ל רופאים מנתחים אשר מבצעים פעולות ממושכות בחדר הניתוח תוך שימוש בפעולות חוזרות של שורש כף היד והאגודל.
גם נשים לאחר לידה בדגש על נשים מניקות סובלות מהתופעה הזו שכן הן מחזיקות לאחר הלידה את התינוק/ת בתנוחה מסוימת הנתמכת בכף היד , תנועה שלא היו רגילות אליה טרם הלידה. ספורטאים אשר עושים שימוש באחיזה חזקה מדי במשך ביצוע תרגילים, אחיזה לא נכונה או שבירה של שורש כף היד בעת ביצוע תרגיל מסוים. ואיך לא? דור הסמארטפונים אשר מקליד באמצעות האגודלים ותופס מקום מכובד בדירוג האוכלוסייה הנפגעת מדלקות באגודל.

 

אבחון וטיפול בדלקת באגודל:

הטיפול מהווה מרכיב קריטי בניסיון להחזיר את היד ובעיקר את האגודל לתפקוד מיטבי ללא כאב. הטיפול ברמובמנט מתמקד בשחרור ואיזון המפרק ע"י שבירת ההידבקויות של הרקמות בכף היד והאגודל שהופכות לקשיחות ותפקוד לקוי .
אנו משתמשים במספר טכניקות: טריגר פוינטס, ארטיקולציות ומוביליזציות מפרקיות על מנת לשחרר ולאזן את המפרק ולהחזיר אותו לתפקוד מיטבי.
צרו עמנו קשר ונזמין אתכם בהקדם לפגישת אבחון בה נבדוק פיזית טווחי תנועה של מפרקי האצבעות, אגודל, שורש כף יד, מרפק, כתף, שכמה, צוואר הלסת ועמוד שדרה עליון. נמלא סיפור מקרה והיסטוריה רפואית על מנת לקבל תמונה מצב עדכנית וברורה שלאחריה נתחיל בטיפול

מספר טיפים לטיפול עצמי:

  • ניתן לעסות את האמה משני צדייה בתנועות סיבוביות ואת אזור האגודל באמצעות כדור גומי קשיח כנגד השולחן.
  • יש להרבות בקומפרסים קרים בליווי מתמיד של תנועה.
  • עיסוי של האזור הכואב עם קוביית קרח.
  • על מנת להימנע מבעיות כאלו ואחרות מומלץ להקפיד על תנועה, פעילות גופנית, תזונה בריאה עשירה ומאוזנת, ויציבה נכונה בסביבת עבודתכם למשל, ישיבה קרובה למחשב כשהמרפקים קרובים לגוף, כרית סיליקון לתמיכה בשורש כף יד וישיבה על עצמות הישבן.
  • שימוש מבוקר בהקלדה ומשחק בטלפון סלולארי יצמצמו את הפגיעה ויקלו על הכאב.